شکر را در آب حل می‌کنیم و می‌گذاریم بجوشد سپس نعنا را خوب و به دقت شسته (لازم نیست برگ نعنا را جدا کنید) دسته می‌کنیم و در مخلوط در جال جوش قرار می‌دهیم تا عطر و طعم نعنا جذب شود سپس کم کم سرکه را اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم شربت غلیظ شود در پایان شربت را از صافی رد کنید. معمولا در اصفهان (یا شاید در جاهای دیگر) در شربت خیار رنده شده هم می‌ریزند که طعم بسیار عالی دارد .
همینطور برای جلوگیری از گرمازدگی از شربت خاکشیر ، آبلیمو و گلاب می‌توان استفاده کرد اما لطفا به این نکته توجه کنید که خاکشیر را حتما تمیز و پاک کنید. همچنین عرق بیدمشک و کاسنی به خاطر طبع سرد حرارت بدن را پایین آورده موجب نشاط و سرزندگی است.
من شخصا طعم نعنا رو خیلی دوست دارم حتی برای خوردن نوشابه گازدار (که بسیار نوشیدنی پرضرر ،‌پر شکر و بی‌منفعتی است) من نوشابه کانادا مینت رو ترجیح می‌دم. اردیبهشت که با بانوی خوب به کیش رفته بودیم نوشابه بسیار جالبی رو دیدیم که مال یک شرکت شیرازی بود . نوشابه‌هایی با طعم گلاب ، بیدمشک ، بهارنارنج و نعنا. در دو نوع قوطی و شیشه‌های ۲۰۰ میلی‌لیتری که بسیار بسیار خوشمزه بود. شربت نعنایش هم چون غلیظ و شیرین بود می‌شد که با آب سرد مخلوط کنید و لذت ببرید. به بانوی خوب گفتم چقدر خوب بود حالا که دولت سرو نوشابه‌های گازدار را در ادارات ممنوع کرده و دوغ را جایگزین نموده (هرچند که ضرر دوغ گازدار بیشتر از نوشابه گازدار است و دوغ ساده منفعت زیادی دارد) با حمایت از این شرکت (و شاید شرکتهای مشابه) و سرو و سفارش این شربتهای سنتی که در بسته‌بندی‌های بسیار شیک و جوان‌پسند هم عرضه شده بود (و الحق که در بسته‌بندی و تبلیغ و انتخاب طرح و فرم عالی بود) این سنت را در ایران جا بیاندازد.
اگر می‌دانید که همسرتان تا چند دقیقه دیگر به خانه می‌رسد و از شدت گرما نیم‌پز شده برای خنک شدنش اولا یک شربت آماده کنید (مثلا شربت سرکنجبین خیار یا شربت خاکشیر آبلیمو ) توجه کنید که شربت بسیار کم شکر باشد (در حد طعم شیرین کمی داشتن) چون شیرینی زیاد عطش را بیشتر می‌کند . بعد شربت را با یخ در مخلوط کن بیاندازید تا یخ پودری یا شربت مخلوط شود . چند یخ قالبی در شربت بیاندازید و با صدای زنگ به استقبال همسر عزیز و پخته از گرما بروید و بدین‌گونه گرما و خستگی و کلافگی حاصل از گرما و ترافیک را درست جلوی در از تنش بدر کنید تا نشاط و روحیه خوب و عشق در خانه موج بزند.